بسيارى از آيات قرآن كريم به زيبايى چگونگى رفتار با ياوه گويان و معاندان را شرح داده است و در اين ميان دعوت به گفتمانى مبتنى بر صلح و آرامش الگويى مهم از تعاليم الهى است كه آيه «واذاخاطبهم الجاهلون قالوا سلاما» به زيبايى نوع برخورد با اهانت ها را به تصويرمى كشد.
آيت الله سيد فاضل الجابرى، استاد دروس عاليه حوزه علميه قم در گفت وگو با ايكنا ، با بيان اين مطلب گفت: اهانت هاى مكرر دشمنان اسلام به قرآن كريم و تعاليم ارزنده دين مبين اسلام تازگى ندارد و در صدر اسلام نيز پيامبر(ص) همواره به شيوه هاى گوناگون مورد اهانت قرار مى گرفتند، اما انبياء الهى با رفتار خردمندانه خود با گمراهان اسلام ستيز مصداق بارز آيه اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما (آيه ۶۳ سوره فرقان) بودند. الجابرى افزود: فقط وسايل و شيوه هاى هجمه ها تغيير كرده است و در عصر حاضر بسيارى از شبكه هاى ماهواره اى، پايگاه هاى اينترنتى و رسانه هاى گروهى جهان اخبار مربوط به شيوه هجمه ها در جهان معاصر را همچون نوشتن برخى شعارهاى موهن به اسلام بر ديوار يكى از مساجد فرانسه و ابراز كينه هاى نابخردانه آنان از اسلام به تصوير مى كشند.
استاد دروس عاليه حوزه علميه قم با اشاره به برنامه ريزى صهيونيسم جهانى در راستاى تدارك چنين هجمه هايى تصريح كرد: بدون شك چنين هجمه هايى شخصى نبوده بلكه از سوى صهيونيسم و هم پيمانان اسراييلى براى دست يابى به هدفى واحد يعنى جلوگيرى از گسترش اسلام ناب محمدى در سراسر جهان برنامه ريزى شده است.
الجابرى در ادامه مهجوريت قرآن كريم در عصر حاضر را مورد بررسى قرارداد و اظهار كرد: اين مهجوريت به دليل نخواندن آيات الهى نيست بلكه در نفهميدن و عملى نكردن تعاليم ارزنده اين كتاب مقدس نهفته است چراكه متاسفانه قرآن حتى در حوزه هاى علميه نيز مهجور است و در بسيارى از مراكز اسلامى تنها به جنبه هاى ظاهرى معجزه جاويد پيامبر(ص) توجه مى شود اين درحالى است كه كلام الله مجيد و سنت نبوى دو اصل مهم براى رسيدن به سعادت حقيقى انسان است و مسلمانان بايد تمامى تلاش هاى خود را براى عملى كردن آموزه هاى اين دو اصل به كار گيرند.
وى تصريح كرد: بسيارى از آيات قرآن همچون افلا يتدبرون القرآن ام على قلوب اقفالها (محمد آيه ۲۴) و ان فى خلق السماوات والارض واختلاف الليل والنهار والفلك التى تجرى فى البحر بما ينفع الناس (بقره آيه ۱۶۴) بيانگر دستور كارى اجرايى براى زندگى فردى و اجتماعى بشر است اما متاسفانه در حال حاضر بعد عملى اين قانون ها ناديده گرفته مى شود و حتى بسيارى از قاريان قرآن نيز به دليل بى توجهى به جنبه هاى معنايى و عملى اين كتاب مقدس از عاملان مهجوريت اين كتاب مقدس هستند.
استاد درس خارج فقه و اصول در بخش ديگرى از سخنان خود راه كارهاى عملى كردن تعاليم قرآن كريم در زندگى براى مهجوريت زدايى از اين كتاب مقدس را مورد بررسى قرارداده و گفت: آگاهى از مفاهيم معنوى آيات الهى از طريق تحقيقات گسترده، ايجاد ارتباط ميان تحقيقات انجام شده، استخراج و استنباط اين تحقيقات و اجراى نظريات صحيح قرآنى حاصل از تحقيقات مذكور در زندگى از راه كارهاى موثر در راستاى احياى دوباره قرآن كريم در زندگى مسلمانان خواهد بود.
اين انديشمند عراقى شرح شان نزول آيات الهى و تشخيص آيات محكم از متشابه را از ديگر راه كارهاى احياى قرآن دانست و افزود: با اجراى آموزه هاى قرآن كريم در زندگى، تجسم انديشه هاى قرآنى در ميان مسلمانان و تمسك به اين كتاب، سنت و اهل بيت(عليهم السلام) با اهتمام به حديث متواتر ثقلين (ص) انى تارك فيكم كتاب الله و عترتى اهل بيتى، جامعه به قرآنى ناطق تبديل خواهدشد.
الجابرى در ادامه گسترش روزافزون دين مبين اسلام در جهان معاصر به ويژه كشورهاى غربى را مهم ترين عامل توهين به تعاليم اين دين دانست و اظهار كرد: در حال حاضر بسيارى از انسان ها به ويژه شهروندان غربى به دنبال شناخت اسلام هستند چراكه جهان غرب با وجود تمامى امكانات مادى و فن آورى هاى پيشرفته هرگز قادر به پاسخ گويى به نيازهاى روحى شهروندان خود نبوده است بنابراين غربى ها پوچ گرا شده و تعاليم اين دين را بهترين روش براى پركردن خلاء درونى خود مى دانند.
استاد درس خارج فقه و اصول در ادامه تصريح كرد: حتى ايدئولوژى هاى مختلف نيز نتوانسته است خلا درونى انسان غربى را پر كند اما دين اسلام با قرآن و ارزش هاى ناب خود مانند خورشيدى درخشان، ظلمات و تاريكى جهل را از بين برده و با شرح حقايق زندگى براى انسان هاى آزاده، آنان را به كمال راهنمايى كرده است.
فاضل الجابرى افزود: دشمنان براى تحقق اهداف خود عليه اسلام و مخدوش كردن چهره آن از اسلام به عنوان دينى جاهلى و شبهى ترسناك ياد مى كنند، اين در حالى است كه اسلام شناسان زمانى كه با تعاليم ناب اين دين روبه رو مى شوند، دروغ بودن تمامى تبليغات دشمنان در رسانه هاى غربى را متوجه شده و براى گرويدن به اين دين اشتياق نشان مى دهند و نخستين آيه سوره نصر اذا جاء نصرالله و الفتح ورايت الناس يدخلون فى دين الله افواجا مصداقى عينى از اين حقيقت است. استاد دروس عاليه حوزه علميه قم با اشاره به توهين فيلم هلندى وايلدرز به ايران افزود: تنها دليل اين اقدام شناخته شدن اسلام با نام ايران در سراسر جهان است و در حال حاضردشمنان با مشاهده پيشرفت اين كشور در زمينه هاى مختلف و حمايت ايران از مظلومان با اهتمام به تعاليم اسلامى، تمامى امكانات خود را براى مبارزه با اين پيشرفت ها به كار گرفته و براى گسترش اسلام دروغين، صهيونيستى، آمريكايى و وهابى و جلوگيرى از جهانى شدن اسلام ناب محمدى تلاش مى كنند اما اين اسلام هاى دروغين كه بر اساس وحشى گرى بنا شده است، هرگز محقق نخواهد شد.
فاضل الجابرى تصريح كرد: هيچ كشورى حق ندارد به بهانه آزادى بيان به ديگران توهين كرده و مقدسات آنان را زير سوال ببرد چراكه آزادى بيان هر شخص در مقابل آزادى بيان ديگران معنا و مفهوم پيدا مى كند. با وجود قانون آزادى بيان در كشورهاى اروپايى، توهين به مقدسات و ارزش هاى شخصى شهروندان غربى در رسانه هاى گروهى با جريمه هاى سنگينى مواجه خواهد شد اين درحالى است كه آنان به بهانه آزادى بيان به راحتى به مسلمانان و مقدسات آنان اهانت مى كنند اما براى مبارزه با چنين اقداماتى جريمه اى مشخص نشده است، اين در حالى است كه از سوى ديگر در همين جوامع، هرگز به عيسى و موسى (عليهم السلام) توهين نمى شود.
اين نويسنده و پژوهشگر عراقى در بخش ديگرى از سخنان ضمن بررسى راه كارهاى مبارزه با اسلام ستيزى افزود: تمسك به پايه هاى اساسى دين مبين اسلام، ثاثير نپذيرفتن از اقدامات اسلام ستيزانه و ايستادگى در برابر اين هجمه ها، معرفى اسلام و پيامبر(ص) و جنبه هاى بارز شخصيت آن حضرت به جهانيان، از جمله اين راه كارها است.
الجابرى پاسخ فرهنگى جهان اسلام به فيلم ضد قرآنى گرت وايلدرز، نماينده حزب راستگراى مجلس هلند و بازچاپ كاريكاتورهاى موهن به پيامبر(ص) در روزنامه هاى دانماركى را ازديگر راه كارهاى مبارزه با اسلام ستيزى دانست و تصريح كرد: حكومت هاى اسلامى و محافل بين المللى همچون سازمان كنفرانس اسلامى بايد با همكارى يكديگر و اتخاذ سياست هاى صحيح و عملى عليه چنين اقداماتى گام برداشته و با تحريم هاى مختلف سياسى و اقتصادى با كشورهاى موهن به اسلام مبارزه كنند.
استاد دروس عاليه حوزه علميه قم با تاكيد بر تلاش براى معرفى تعاليم حقيقى دين مبين اسلام به غيرمسلمانان گفت: با اهتمام به مفهوم اين حديث امام رضا(ع) كه فرمودند: علموا الناس محاسن حديثنا فان الناس اذا عرفوا محاسن حديثنا فاتبعونا، اگر ما اسلام حقيقى را شناخته و به پيامبر(ص) ايمان بياوريم، با دلايل و برهان هاى مستند مى توانيم باورها و عقايد خود را به ديگران اعلام كنيم چرا كه با اهتمام به غريزه و فطرت الهى انسان كه دوستدار خير و زيبايى است و انه لحب الخير لشديد (عاديات آيه ۸) با بيان جلوه هاى زيباى تعاليم الهى هر نفسى به آموزه هاى دينى اشتياق نشان مى دهد.
استاد خارج فقه و اصول با اشاره به جمله حكيمانه الناس اعداء ما جهلوا: مردم دشمن آن چيزى هستند كه نسبت به آن جهل دارند تصريح كرد: رسالت حقيقى اسلام بايد با بصيرت و آگاهى كامل و بدون هرگونه تعصب و خشونت به جهانيان معرفى شود و مسلمانان بايد با تمسك به پايه هاى اين دين در قرآن كريم و سنت نبوى، براى تحقق اين مهم تلاش كنند.
وى با اشاره به تحريف هاى انجام شده در برخى كتاب ها و آثار اسلامى تاكيد كرد: متاسفانه در اين آثار احاديث و روايت هاى گوناگونى به دروغ به پيامبر(ص) و ائمه اطهار نسبت داده شده است و چنا نچه ديگران اين اكاذيب را بخوانند، اسلام را دينى متخلف مى دانند، بنابراين كارشناسان علوم اسلامى بايد با انجام تحقيقات گسترده و برپايى همايش ها و نشست هاى مختلف اين آثار را از لوث اكاذيب پاك كنند.
وى در ادامه ضمن بررسى نقش مراكز و موسسه هاى اسلامى در راستاى معرفى صحيح دين مبين اسلام افزود: اين مراكز ابتدا بايد تعريف صحيحى از تعاليم ارزنده اين دين ارايه دهند و به افكار عمومى جهان اعلام كنند كه تندرويى ها و افراط گرى ها تنها ويژه اسلام نبوده بلكه در بسيارى از مذاهب و مكاتب يافت مى شود و اسلام حقيقى هرگز تندروى هاى دينى را نمى پذيرد.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علميه قم در ادامه اظهار كرد: كشورهاى اسلامى بايد با فراخواندن سفيران كشورهاى موهن به مقدسات اسلامى به نوعى جريمه هاى سياسى مختلفى براى اين كشورها در نظر بگيرند حتى اگر پنج كشور مسلمان تمامى قراردادهاى اقتصادى خود را با كشورهاى موهن به اسلام لغو كنند، اين اهانت ها هرگز تكرار نخواهدشد.
فاضل الجابرى نويسنده دو اثر العداله الاجتماعيه فى الاسلام و شرح نهايه الحكمه در پايان با تاكيد بر نقش مهم رسانه هاى گروهى جهان اسلام به ويژه رسانه هاى قرآنى در ناكامى دشمنان اسلام در رسيدن به اهداف شوم خود گفت: اين رسانه ها بايد با به كارگيرى تمامى امكانات خود به ويژه فن آورى هاى معاصر نداى اسلام حقيقى را كه همان آيات الهى نهفته در قرآن كريم است، به گوش جهانيان برسانند و هر روز بهتر از گذشته براى تحقق اهداف قرآنى خود گام بردارند.